Puppy Training Roedelhoeve

Een beslissing om een puppy in huis te nemen, betekent dat je dagdagelijkse leven en gewoontes danig overhoop worden gehaald gedurende de 1ste weken en maanden. Een pup in huis halen is nl. een hele belevenis. Een puppy leert héél snel en daarom is het cruciaal om de puppy van bij de start een juiste opvoeding en structuur aan te leren voor zijn verdere leven.

Een puppy zal altijd je hart doen smelten wanneer hij met zijn gitzwarte oogjes en onschuldige blik naar je kijkt bij ongewenst gedrag, maar de periode om je pup dingen aan te leren en te socialiseren is beperkt in tijd. Zo snel mogelijk aan de slag gaan is dus de boodschap. Het is belangrijk dat een pup leert omgaan met de wereld en de dingen die jij van je hond verwacht. Dit vraagt veel tijd en geduld. Maar een juiste begeleiding kan je relatie met je pup enkel maar versterken. Zo kunnen frustraties en twijfel uit de weg worden gewerkt en ligt de focus op een positieve en juiste begeleiding.

Tijdens de puppy training, leer je ook de lichaamstaal van je hond kennen, want niet elke kwispel betekent dat je hond gelukkig is. Met de komst van je pup, krijg je er een nieuw familielid bij, een trouwe partner die je onvoorwaardelijke genegenheid en vriendschap schenkt. Je pup heeft dus alle baat bij een juiste begeleiding van jongs af aan. Je hebt misschien het internet afgeschuimd naar informatie, of er boeken op nagelezen om zo goed mogelijk voorbereid te zijn, maar de opvoeding dien je in praktijk te brengen.

De puppy begeleiding, biedt je de juiste start in de opvoeding van je pup. Wij hebben 2 puppy arrangementen samengesteld. Kwaliteit, persoonlijk en professioneel advies staan steeds centraal in elk van deze pakketten. Bij elke puppy cursus starten we met een theorie lesmoment. De theorieles kan je volgen vóórdat je pup in huis is.

Voor wie?

De puppycursus is voor iedereen met een pup tussen de 8 en ongeveer 20 weken oud. Bij alle individuele lessen in de puppycursus is het hele gezin welkom. De enige voorwaarde is dat alle deelnemers zich kunnen concentreren op de les.

De individuele les vindt plaats bij jullie thuis, in de pup zijn vertrouwde omgeving. De les duurt 45 minuten (langer kan een pup zich niet concentreren). De 1 les plannen we in de week nadat je pup thuis is. Uiteraard is het hele gezin welkom. Tijdens de les nemen we de tijd om je eerste vragen te beantwoorden. Welke gehoorzaamheidsvaardigheden worden aangeleerd:

  • Naam leren en aandacht hebben voor de naam
  • Komen op commando aandacht van je hond krijgen
  • ”Vrij” spelen
  • Vastpakken en loslaten
  • Apporteren ontspannen wandelen aan de leiband
  • Blijf oefeningen en wachten

Tijdens alle lessen leer je samenwerken met je hond en op een goeie manier een band opbouwen.

De puppy training is uiteraard maar een leidraad. Er is voldoende ruimte om in te gaan op al je vragen en persoonlijke verwachtingen. De puppycursus vormt de basis van een goeie opvoeding voor je hond. We trainen de oefeningen meteen vanaf puppyleeftijd aangelijnd én los.

Tijdens deze kennismaking/theorieles komen onderwerpen aan bod zoals zindelijk maken, bench training, aanschaf halsband, etensbak, eerste autorit naar huis, thuiskomst, wat als de pup iets fout doet, alleen zijn, bijten, wandelen, spelen, enz…
Weet je al wat je moet doen als je je pup opgehaald hebt en hij staat de eerste 5 minuten alleen maar te blaffen?
Als je vragen hebt over slaapplek, speeltjes, voeding enz… kunnen deze zeker besproken worden.
De eerste les is een les voor jou en dus ZONDER hond. De theorieles vindt plaats bij u thuis en neemt ongeveer anderhalf uur in beslag.