Puppy Socialisatie

Zodra je een pup in huis krijgt zal je hem heel veel moeten aanleren, socialisatie is één van de belangrijkste dingen. Dit houdt in dat je je puppy aan alles wat hij in zijn verdere leven tegen gaat komen, laat wennen. Bij de lessen socialisatie ligt de focus op het aanleren van sociale vaardigheden. Een pup heeft tot de leeftijd van twaalf weken de neiging om nieuwsgierig te reageren op nieuwe dingen die hij ziet, hoort of ruikt. Na deze leeftijd ontwikkelt de angst zich sterker en zal hij sneller terughoudend reageren op nieuwe prikkels.

In de puppy socialisatielessen komt iedere les een ander thema aan bod: verschillende mensen (mannen, vrouwen, kinderen, enz…) vreemde ondergronden, omgaan met verschillende geluiden, bewegende voorwerpen (auto’s, fietsers, joggers), kennismaking met andere honden, enz… Er wordt rekening gehouden met het nog niet volledig gevaccineerd zijn van de pup en de locatie is zo gekozen om het risico tot een minimum te beperken. Je leert over de lichaamstaal bij honden, het herkennen van angst en beginnende agressie bij pups. Wij bespreken de fases waar je pup doorheen gaat en hoe je deze het beste kunt begeleiden.

 

Dagprogramma socialisatie voor pups van 12 tot 20 weken:

  • Socialisatie/gewenning & spel met volwassen, evenwichtige honden
  • Watergewenning in de poel(als het weer het toelaat)
  • Body & Balans oefeningen dmv hindernisparcours zodat je pup zijn motoriek leert beheersen

Prijs : 30 euro per pup, per dag (van 08h00 tot 17h00)

* Pups dienen ingeënt te zijn tegen de kennelhoest

 

 

Intensieve puppy begeleiding

  • Ben je overdag werken en wens je jouw pup niet de ganse dag alleen te laten?
  • Heb je voor het 1ste een pup in huis en wens je de opvoeding gedeeltelijk in handen te geven van een professionele begeleider.
  • Is de zindelijkheid aanleren, niet iets waar je veel geduld voor kan opbrengen? Of wordt je gefrustreerd van het puppy bijten?

Puppytraining De Roedelhoeve biedt je de mogelijkheid om jouw pup  de basisvaardigheden bij te brengen die hij of zij nodig heeft in zijn/haar latere leven. Dit alles gebeurt op een ongedwongen & positieve manier.

Aanbod

Gedurende 10 werkdagen, verblijft jouw pup in de Roedelhoeve van 09h00-17h00.

Programma

Werken aan het zindelijk maken van je pup.

Socialisatie programma; o.a. huiselijke geluiden, korte ritjes met wagen, trimster, auto’s, omgaan met geluid, fietsers, verkeer, andere soortgenoten, peuters, senioren,

Er worden voldoende slaap momenten ingelast waar de pup in zijn bench/veilige plaats tot rust komt.

Kostprijs

De all-in intensieve puppy begeleiding komt op 550 Euro.

Praktische voorwaarden

  • Je pup mag niet ouder zijn dan 16 weken, ideaal start je zo vroeg mogelijk.
  • Gelieve eigen voeding, bench, slaapmandje of kussen en speeltjes mee te brengen