Puppy Arrangementen

Elk lesmoment duurt 45 minuten. Er is een verplaatsingskost: 0,35 euro > 25 km van Tielt.

Afspraken

Lesdagen en -tijden:
Omdat wij uitsluitend privéles geven zijn de lessen flexibel in te plannen. Enkel op zondag worden geen lessen georganiseerd. De individuele lessen nemen 45 min per sessie in beslag. De theorieles neemt ongeveer 1u in beslag naargelang het aantal vragen die u heeft. Wij houden rekening met uw agenda. Als het een keer niet uitkomt of het is een keer te slecht weer, dan verschuiven we de les gewoon. Als er na de cursus nog specifieke aandachtspunten zijn, dan kan u doorgaan met losse lessen te volgen, net zolang als u het nodig vindt. Er wordt dan een prijs per les afgesproken.
Leeftijd hond:
Bij de leeftijd van 8 weken zal u waarschijnlijk uw pup mogen ophalen. Wij raden aan de theorieles aan te vragen 1 week voordat de pup bij u thuis komt. Wij zullen u dan ook uitleggen hoe u de naam reeds kan aanleren. In die week krijgt uw pup normaliter zijn de 2de inenting. Laat uw pup eerst enkele dagen aan de nieuwe thuis situatie wennen voordat u met de puppytraining start.
Entingen:
De pup dient zijn 1e twee entingen gehad te hebben. Dit zal gecontroleerd worden aan de hand van het entingsboekje, dat u op de 1e training dag dient mee te nemen.
Trainingsmateriaal:
Gelieve gebruik te maken van een halsband en een gewone riem van ca. 2 meter.
Beloning:
Als beloning dient u altijd iets lekker bij te hebben of eventueel een speeltje. Ook een goed humeur is belangrijk, zodat de pups op een vrolijke (positieve) manier alle oefeningen kunnen aanleren. Als u bang bent dat uw pup hierdoor teveel eten binnenkrijgt, kunt u ook een gedeelte van zijn/haar dagelijkse portie hiervoor gebruiken. Wij trainen enkel op een beloningsgerichte methode.
Voeding:
Er dient minimaal 2 uur tussen de maaltijd van de hond en de training te zitten i.v.m. voorkomen van een maagtorsie en natuurlijk om ervoor te zorgen dat uw pupje nog trek heeft in de beloningen.
Uitlaten:
Laat uw pup vóór de training goed uit (maak de hond echter niet al te moe). Doet hij/zij onverwacht zijn/haar behoefte toch op het veld (bij groepstraining of op verplaatsing), ruim dit dan steeds op. Gelieve steeds poepzakjes te voorzien.